ROTI JALA
Resepi : Ummi Kuantan
sumber : K.Nor@SecubitGaram
sumber: Sofea@after6am
sumber : K.Nor@SecubitGaram
sumber: Sofea@after6am
Bahan-bahan:-
2 cawan tepung gandum~ 4 cawan tepung gandum
2 cawan air~ 4 cawan air
1 bj telur~ 2 biji telur
1 sudu kecik garam halus
beberapa titik pewarna kuning
Cara:-
Masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga semua sebati.
Perapkan selama 1/2 jam .
Panaskan kuali dgn api sederhana.
Sediakan kuali leper non-stick dan masukkan kedalam acuan roti jala.
Tebar/kirai adunan atas kuali.
Biarkan hingga roti jala tu masak.
Angkat dan gulung/lipat ikut citarasa masing2.
order roti jala 10 keping.jap lagi akak sampai..sedang dayung sampan ni ikut selat melaka..hehe
ReplyDeleteok kak anim..20 keping sy sediakan sbb tentu penat dayung sampan..mesti lapar kan..! hehe
ReplyDeleterajinnya akak menjala roti...
ReplyDeletemas suka makan...nak membuatnya tu yg pikir 2 kali...he..he..
menjala atas darat ek.. nak gak :)
ReplyDeleteassalam kak, wah cantiknya jalinan jala akak tu...kemas jer...saya nk tukar ngan sambal tempe ni...hehe
ReplyDeleteSalam Sofea. Sedap nya cicah dgn kari daging, nampak kow betul.... tolong buatkan kopi seteko sekali ya...hehe.
ReplyDelete