Bahan-bahan:-
- 8 keping Roti
- * 500 ml Susu segar
- * 4 sudu besar Gula halus
- * 2 sudu besar Butter- cairkan
- * 2 biji Telur
- * 1 sudu teh Esen vanilla
- * 1 sudu besar Tepung Jagung
- * 1 sudu kecil serbuk cinnamon
- 2 sudu besar Kismis
- 1 tin susu cair
- 2 s/b tepungkastad- hana ltk 11/2 sb je ~akak ltk 2 sb
- 2 s/b gula
- Koyakkan roti dan susun dalam loyang yang telah digris dengan sedikit butter.
- Gaul rata bahan-bahan bertanda * dan tuang ke atas roti tadi.
- Biarkan sebentar dalam 20-30min agar roti terendam sepenuhnya.
- Taburkan kismis diatas adunan.~akak tabur badam keping
- Bakar pada suhu 180 C selama 30 minit atau sehingga masak.
- Untuk membuat kuah@sos kastard - Campurkan semua bahan ke dalam periuk dan kacau hingga agak pekat.
- Tuang ke atas puding roti tadi.
salam kak..sedapnya nampak..selalu beli roti nak belajar buat puding ni..tak sempat lagi buat..anak2 mkn roti habiskan hehe..
ReplyDeleteakakkkkk... nape sampai mcm tuh skali posingnyer?? huwaaaa... menjejes air liuq sebaldi!
ReplyDeleteIni pun favorite Ipoh, memang kalu buat gurantee , tapi pudding Sofea memang menggoda abis.
ReplyDeleteterliurnya tengok puding ngan sos kastad tu.....sedapp la...
ReplyDeletesalam,t.kasih pada semua (suri,hana,k.paty,mas) yg sudi singgah dan mmberi komen..! ;)
ReplyDeleteMade this pudding before...truly yummy! ;)
ReplyDeleteAkak...pass me some pls ;)