Nasi himpit di makan bersama kuah lodeh yg merupakan campuran sayur-sayuran spt kobis, carrot, kacang panjang, sengkuang, terung, cili merah, cili hijau, fucuk, suun, tauhu dan tempe. Hidangkan bersama sambal sotong @ udang , serunding ayam @ daging dan sambal kacang.
happy birthday kak sofea..macam mana mas tertinggal keretapi ni...he..he...
ReplyDeletemoga akak sentiasa diberkati dan dirahmati Allah sentiasa....
lontong tu..yummy..sedappnya..mas suka letak banyak sambal dan kuah lontong...sedapp kan..
T.kasih Mas..sian tertinggal k'api ye..hehe
ReplyDeletelontong tu mmg fav family akak..
Assalamualaikum...
ReplyDeleteMas tertinggal keretapi. Saya plak tertinggal kapal terbang. Apa pun hepi besday kak.
Kak lontong kat atas meja tu jgn kemas lagi. Sat gi saya sampai.
kak, sedapnya lontong...pekena ngan sambal pulak memang best..:)
ReplyDeletewahh.. dh lama x mkn lontong.. sy suka makan ngn sambal ikan bilis.. ^^
ReplyDeletewsalam...ni lagi sorang tertinggal kapal terbang..pe2 pun t.kasih sam..:)
ReplyDeleteNieza..sekali sekala buat mmg sedap :)
Tun..kat rumah ni suka sambal sotong, kalau sotong kembang lagi best..:)
epi belated besday kak... sori ketapi terbalik.. hihihihi.... lontong my peberettt... kat kuantan cam susah nak jumpa lontong sedap jual pagi2...
ReplyDeleteooo k'api terbalik ke..sbb tu lambat sampai rumah akak...hehe pe2 pun thanks Hana..:)
ReplyDeleteAssalamualaikum Sofea...
ReplyDeleteWah! Sedapnya lontong tu....gambarnya pulak cantik....perut dah kenyang boleh jadi lapar semula!hehehe