Pages

Nuffnang

Tuesday, August 23, 2011

BISKUT SNOW ALMOND

Assalamualaikum..Sape2 yg plan nak buat biskut raya, leh cuba buat biskut ni..mmg sedap, rangup dan penuh dgn rasa coklat.  Resepi dari Blog K.Wan yg byk menyumbang resepi2 yg menarik, T.Kasih K.Wan, kita copy paste resepi kat sini utk rujukan di masa depan ye! kalau nak resepi2 biskut yg lain rajin2 lah singgah kat resipicitarasawan.blogspot.com


SNOW ALMOND
Sumber: Kak Wan
By : Sofea@after6am

Bahan A
260 gm butter
150 gm gula caster
1 sudu kecil esen vanila
50 gm serbuk badam

Bahan B
300 gm tepung Red Rose
50 gm tepung kastard
50 gm susu tepung
40 gm tepung jagung

Bahan Hiasan
Coklat masakan - cairkan cara double boiler
Sedikit breadcrumb putih  - untuk menyalut

Pukul bahan A hingga berkrim
Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yg lembut
Canai dan terap dengan acuan yg di sukai
Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140C selama 30 minit atau sehingga masak
Sejukkan biskut atas redai
Celup biskut dalam coklat masakan yg telah di cairkan cara double boiler
Golekkan biskut ke dalam breadcrumb
Simpan biskut dalam bekas kedap udara.



2 comments:

  1. kak simpan sebalang na nnti kami sampai:)

    ReplyDelete
  2. Wahhhhh..... Dah start dah mengukis kata Tak ada mood agi... ngelat tau....

    ReplyDelete