Assalamualaikum...
Dessert yg paling senang nak buat, beli sebungkus serbuk dadih buah-buahan ( akak beli brand Happy Grass perisa jagung) kemudian masak seperti yg tertera di pek, ada berbagai2 perisa buah seperti jagung, mangga, keladi, laici etc. Satu bungkus boleh dapat byk..Dah siap buat masukkan dalam peti ais, jgn kata budak2 suka makan dadih yg dh sejuk ni, mak bapak pun join sekali menyejukkan tekak setelah seharian berpuasa...
DADIH JAGUNG
RESEPI SEPERTI YG TERTERA DI BUNGKUSAN DADIH
Didihkan 3000 ml air + 100 gm gula ( akak letak 80gm) + 1 tin susu cair.
Padamkan api, masukkan serbuk dadih dan kacau selama 5 minit.
Kemudian masukkan gula buah-buahan dan kacau rata.
Tuangkan ke dalam acuan yg sesuai.
Sejukkan dalam peti ais sebelum di makan.
Tayang satu bekas je, ada byk lagi dlm p.ais...nak ke??? :-)