Assalamualaikum...
Bertemu kembali...
Kali ini dgn resepi coklat cupcake dgn buttercream
utk hantaran pertunangan
anak saudara Nor Fairuz bt Yussof..
dgn tema putih kuning..
KEK CAWAN COKLAT
SUMBER : BUKU KEK CAWAN LYNN HASSAN
BY : Sofea@after6am
110 gm mentega
100 gm gula kastor ~ akak letak 80 gm
2 biji telur
110 gm tepung naik sendiri
4 sudu makan serbuk koko
4 sudu makan susu segar
Cara:
1. Ayak tepung dgn serbuk koko , ketepikan.
2. Putar mentega dgn gula sampai sebati, kemudian masukkan telur satu persatu, pukul sampai kembang.
3. Masukkan campuran tepung tadi selang seli dgn susu segar.
4. Masukkan ke dlm papercup @ souffle dan bakar pada suhu 170'c selama 23 minit.
RESEPI BUTTERCREAM
150 gm krimwell
50 gm mentega
200 gm gula icing (ayak)~ @ akak letak 120gm
esen vanila
Cara:
1. Putar krimwell sampai ringan, masukkan mentega dan putar lagi.
2. kemudian masukkan gula icing dan vanila.
3. Putar hingga semua sebati dan gebu.
Cantiknya! Warnanya lembut menawan!
ReplyDeleteTq Amie..:)
Deletesalam...salam kenal juge.Minta izin copy resepi taugeh goreng ikan masin ya...halalkn TQ
ReplyDeleteWsalam Azatie, sila & sy halalkan..:)
Deletesalam berkenalan..
ReplyDeleteMohon copy resepi untuk rujukan lina ya...
salam kenal Linalyn..silakan :)
DeleteNak buat tempahan mcm mn ye??
ReplyDelete